Välkommen till Naturnatten 5 juni

Över hela Sverige ordnar Naturskyddsföreningen Naturnatten på kvällen 5 juni. Det är Världsmiljödagen, och dagen därpå är det helgdag. I Lund samlas vi i naturreservatet Nöbbelövs mosse i stadens nordvästra utkant. Det blir rundvandringar med guidning om fåglar och växter, håvning efter småkryp i dammen, och tips om hur man tar bra naturfoton. Naturvårdsbiolog Peter Johnsen från Lunds kommuns tekniska förvaltning finns på plats för att svara på dina frågor om naturvård och landskapsplanering. Du kan baka pinnbröd över grillen (vi bjuder på deg), eller grilla något du tar med själv. Om det blir klart väder kan vi se på månen, och senare stjärnorna, i stjärnkikare.

Vi börjar kl 19 och håller på tills det blir mörkt, men man kan komma och gå när man vill. Närmare information finns här: Naturnatten_2017-06-05-schema. Ta med varma kläder, något att äta, gärna kikare och ficklampa!

Närmaste busshållplats är Gunnesbo gård, stadsbusslinje 4.

Dela

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *