Öringssafari i Södra Sandby tisdag 13 november

Tillsammans med Naturum Skrylle ordnar LNF två vandringar längs bäcken i Södra Sandby för att spana efter öringar. Första vandringen ägde rum i torsdags 8 november, men utbytet blev ganska klent. Lågt vattenstånd i Kävlingeån försvårar för öringarna att vandra upp till sina lekplatser i bäcken. Nu förutspås mer regn före nästa vandringstillfälle på tisdag 13 november. Det kan möjligen betyda högre vattenstånd, men också risk för att vattnet blir grumligt och svårt att genomskåda. Den som ändå tar chansen till en kvällspromenad i mörkret får höra Jonas Johansson och Marie Sager berätta om naturvårdsprojektet ”Bäcken i byn”, där bland annat skolbarn hjälpt till att förbättra möjligheterna för öringarna att leka i bäcken.

Samling klockan 18 vid Byahuset, Lundavägen 2 i Södra Sandby. Ta gärna med ficklampa.

Dela

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.