Cykel på tåg

Cykla långt och ta tåget hem. Eller ta cyklarna på tåget till ditt favoritmål och cykla omkring där. Det är lätt att ta sig till Skåne, Västergötland eller andra landsändar med mycket att titta på, en fantastisk natur och gott om mat- och fikaställen.

I de flesta län kan man ta med sin cykel på de regionala tågen. Det går också att ta med cykeln på pendeltåg, men då kan det vara begränsat till att enbart gälla under lågtrafik.

På kartorna ser du var det går att ta med cykel på tåg. Det är på de gröna linjerna som man kan ta med sin cykel. På röda sträckor går det inte. Kartorna visar också hur tätt tågen går. Den smalaste gröna linjen betyder att det går några turer per dag. Den tjockare gröna linjen visar sträckor där det går oftare, vilket kan betyda tåg varje timme under pendlingstiderna men kanske bara varannan timme mitt på dagen. Grön linje med gul bakgrund visar sträckor med minst en avgång per timme.

Skriften om Cykel på tåg innehåller järnvägskartor i format A4. Kartorna finns också i format A3. För bästa resultat, välj utskriftsformat A3 samt inställningen verklig storlek.