Cykelskrivelser

LNF har nyligen skickat två skrivelser till Tekniska nämnden med förslag om förbättringar för stadens cyklister. Den ena gäller cykeltrafik på Pilsåkerområdet vid Nova, där planeringen enligt föreningen är mest inriktad på biltrafik. Cykelvägar, cykelparkeringar, skyltar och annan vägvisning finns nästan inte alls inne i området. Detta gör det osäkrare för cyklisterna, särskilt för dem som vill frakta skrymmande eller tunga varor.

Den andra skrivelsen handlar om Lunds färgade cykelstråk. LNF konstaterar att skyltningen av stråken blivit mycket bättre, men ser ändå en del önskvärda förbättringar som kan göras. Skrivelsen framför också ett par förslag till nya cykelvägar.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.