Cykeltrafik på Pilsåkersområdet

Det måste bli lättare att cykla på Pilsåkersområdet i Lund! Alla som behöver handla något på Nova eller de andra affärerna i området vill eller kan inte åka bil, men ändå är området i huvudsak planerat för biltrafik. Det är nästan bara i utkanterna som det finns cykelvägar och -parkeringar, och området har mycket få skyltar som vägleder cyklisterna.

Det framhåller Lunds Naturskyddsförening i två skrivelser, dels till Tekniska nämnden i kommunen och dels till fastighetsägare och butiker på området. Vi föreslår bland annat att Avtalsvägen enkelriktas och att den ”överblivna” vägbanan görs till cykelbana, att det sätts upp kartor som visar cykelbanor och cykelställ, och att hindret norr om Novahuset tas bort så att även cyklister med låd- och lastcyklar kan ta sig fram till byggnaden. Inom området vill vi att det målas och skyltas cykelbanor samt att det blir fler cykelställ.

Läs våra skrivelser till Tekniska nämnden samt till fastighetsägarna.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.