Riv inte fungerande hus!

LNF har av tidsbrist missat möjligheten att skriva en remiss om rivandet av tre 2- och 3-våningshus på Landsdomarevägen nära Monumentet, som LKF vill ersätta med fem höga punkthus. Men föreningen har ändå i efterhand gjort en skrivelse till byggnadsnämnden med kritik mot rivningsplanerna.

I skrivelsen påpekas att byggsektorn i Sverige enligt Naturvårdsverket står för en dryg femtedel av landets samlade klimatutsläpp. En huvudregel för framtiden bör därför vara att prioritera ombyggnad och tillbyggnad framför nybyggnad. Att förtäta hellre än bygga på den goda åkerjorden är visserligen viktigt, men förtätning som innebär rivning av fungerande byggnader bör i möjligaste mån undvikas.

Till byggnadsnämnden om Landsdomarevägen 2023-09-14.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.